x

Mugen otkrio izgled koncepta ZR-V i najavio Civic Type R za sajam u Tokiju

Japanski tuner Mugen je najavio dolazak na sajam automobila u Tokiju sa svojom verzijom najnovije generacije Hondinog modela Civic Type R. Fotografije hatchbacka još uvijek nisu objavljene, a predstavljanje je zakazano za januar na sajmu u Tokiju. Ipak, u međuvremenu je otkriven izgled koncepta baziranog na modelu ZR-V.

Honda ZR-V iz fabrike izlazi sa 1,5-litarskim turbobenzincem i 2,0-litarskim hibridom, a oba motora razvijaju manje od 200 KS. Mugen je opremio crossover izduvnim sistemom s četiri cijevi, dok se na vratima prtljažnika nalazi spojler koji se proteže s obje strane Hondinog logotipa uz ostale oznake.

Model ZR-V, koji stiže i u Evropu 2023. godine ima i crne dodatke u uglovima stražnjeg branika, kao i krovni spojler. Mugen je pripremio masivnije pragove te redizajnirao prednji branik i rešetku hladnjaka s namjerom da se dobije više sportski izgled. Novi set felgi i crna kućišta bočnih retrovizora s aerodinamičnim krilcima "zaokružuju" promjene.


Plavi Hondin logotip i HEV logo u donjem desnom uglu vrata prtljažnika su pokazatelj da Mugen na sajam dolazi s hibridnom verzijom modela ZR-V. Hatchback i crossover će dijeliti scenu s dva trkaća automobila koja su učestvovala u Japan Super Formula Championshipu ove godine.

Sajam automobila u Japanu se održava od 13. do 15. januara u konvencijskom centru Makuhari Messe u Chibi.


Pored modela Mugen Civic Type R posjetitelji će vidjeti i Fairlady Z Customized Edition koji je pripremio Nismo.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.