x

tragedija

Na motoru poginuo poznati limar Muharem Frenjo (27)!

Motociklist F. M. (27) iz Stoca poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu, 26. 8. 2023 oko 16:10 sati dogodila na cesti magistralne ceste M-18, Sarajevo – Olovo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, F. M., koji je upravljao motociklom Suzuki, sudario se s automobilom Golf, za čijim volanom je bio K. B. (24).

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23-godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nastradalog Muharema koji je bio poznati limar iz Hercegovine. Volio je automobile i motocikle.

Svi koji su i koji poznaju ovu obitelj bez obzira na nacionalnost su u žalosti za ovim momkom među njima i ja.

Bio je predobar momak koji je jučer izgubio život ma dionici ceste Olovo-Sarajevo. Riječ je o vrsnom autolimaru koji sa bratom radio čuda u malom gradu na Bregavi (Stolac).


Braća su posao naslijedili od oca i nastavili lijepu tradiciju kako pomaganju ljudima svojom dobrotom tako i svojim radom.

Riječ je o Muharemu Frenji i Autolakirerskoj radionici DiV. Hercegovina u ovom trenutku tuguje za gubitkom koji je nenadoknadiv za sve nas koji dole živimo, a posebno za građane.

Muharem Frenjo je, koliko pamtim, prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Teško je nekom neupućenom objasniti značaj te skromne, hrabre povratničke porodice i nekolicine prvih povratničkih porodica za sve Stočane. Pretrpjeli su brojna iskušenja i teškoće, a njihova kuća je uvijek bila utočište za sve druge koji su tada još uvijek povremeno dolazili u Stolac.

Sa svojom zajednicom se Muharem tako rodio i srodio. Oni koji ga poznaju najbolje i reći će da je bio upravo takav, prkosan, pomalo svojeglav, a neizmjerno dobrodušan, uvijek susretljiv i iskren prijatelj. Volio je i živio svoj Stolac.

Porodici, a posebno majci Senadi, želim sabur, a Muharemu da tamo gdje se svi vraćamo zagrli svoga babu Šaćira i da zajedno s njim sada hodi dženetskim baščama.

Dženaza će se obaviti ispred Careve džamije u Stocu, 29. avgusta poslije Ikindije namaza u 17:00 sati. Ukop i dova će se obaviti u haremu Poplašići. Iza Muharema su ostali majka, brat, sestre, te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici. 


.


Izvor: Crna Hronika 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.