x

Na održanoj 7. MS Community BiH konferenciji se tražilo mjesto više!

7. MS Community BiH konferencija je ove godine pod sloganom //unITed okupila rekordan broj učesnika i opravdala epitet jedne od najznačajnijih IT konferencija u Bosni i Hercegovini. Interes za akutelne teme predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT) je bio izuzetan.

Najveću pažnju je svakako privukao Donovan Brown, Principal DevOps Manager u Microsoftu, koji je u keynote govoru podijelio svoja iskustva u Microsoftu u unaprjeđenju procesa razvoja softvera. Ovaj poznati stručnjak se na ovom događaju bh. publici obratio po prvi put. Pored toga, na konferenciji je bilo još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd.

Konferencija je predstavljala platformu na kojoj su istaknuti regionalni i bh. IT stručnjaci imali priliku da pruže pregled posljednjih tehnologija i potaknu na razmišljanje o korištenju istih u modernom poslovnom okruženju. Za njen uspjeh je, uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, zaslužno neprofitno udruženje MS Community BiH, sa namjerom da omogući razmjenu znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Predsjednik udruženja MSCommunity BiH te direktor Logosofta, Damir Dizdarević, ovom prilikom je izjavio : „Izrazito nam je drago vidjeti da konferencija svake godine privuče ovako veliki broj učesnika. Istovremeno nam je i žao što ne uspijemo primiti sve zainteresovane i narednih godina ćemo uz pomoć sponzora koji nas godinama prate, pokušati proširiti kapacitete konferencije. Kao i ranijih godina, i sada smo se potrudili da na konferenciju dovedemo eminentne predavače koji su publiku upoznali sa najaktuelnijim tehnologijama iz svijeta IT-a.“

Konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, prijatelji konferencija Comtrade i Sarajevski kiseljak, kao i medijski partneri Business Magazine, magazin InStore, Poslovne novine, portali Bljesak.info, Media-marketing.com, Studomat.ba, Info.ba, Hayat.ba, Racunalo.com, Ekskluziva.ba, Profitiraj.ba, Source.ba, te mediji članice TNT grupacije.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.