x

tuga

Na spomeniku Nine Rešića stoji potresna poruka, osoba koja ju je tu ostavila nije njegov rod!

Pjevač Nino Rešić obilježio je devedesete godine svojim velikim hitovima, kao što su "Što mi noći nemaju svanuća", "Usne vrele kao žar", "Udahni duboko", "Donesi divlje mirise", "Zaćutale sve gitare", i mnogi drugi.

I mada su mu predviđali dugu i veoma uspješnu karijeru, a najbliži saradnici smatrali da će izrastu u zvijezdu ranga jednog Zdravka Čolića, samo u narodnjačkom ruhu, posljednje godine njegovog života obilježio je pad popularnosti i problemi sa alkoholom.

Ipak, Ninov trag u historiji naše narodne muzike ostaje neizbrisiv, a niko ne može da porekne da je u prvoj polovini devedesetih izvršio ogroman uticaj na scenu.


Na današnji dan, Rešić bi napunio 57 godina, da nije prerano preminuo, 2007. godine. Nino je tada sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici.

Osim spomenika, nad njegovom grobom nalazi se i mermerna knjiga, sa emotivnom porukom njegovog bliskog prijatelja, Neše.

- Ti najbolji brate, tako ću te zvati, u mom srcu živiš, tu ćeš i ostati. Volio si život, imao si mladost, bio naša sreća, bio naša radost, sudbina ti ne dade da dočekaš starost - piše u poruci.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.