x

Na takmičenju u Banjoj Luci: Tri plivača Veleža osvojila šest medalja

Ove subote organizovan je plivački miting pod nazivom "Mali delfini 2021" na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci. Na mitingu organizovanog od strane Plivačkog kluba "Olymp" iz Banja Luke učestvovalo je 445 takmičara iz 16 klubova.

Plivački klub "Velež" su predstavljali Ajna Talić, Danja Alikalfić i Danis Alikalfić koji su postigli odlične rezultate i osvojili šest medalja.

Danja Alikalfić (2011) je imala sjajan dan i osvojila je jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Najbolja je bila u disciplini 50 metara delfin dok je na 50 metara prsno bila treća.

U istom ritmu nastavila je i Ajna Talić (2012). Ajna se danas tri puta pela na pobjedničko postolje jer je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin osvojila dvije srebrne medalje, a na 50 metara leđno bronzanu.

Danis Alikalfić (2006) je na ovom mitingu bio najmlađi plivač u svojoj kategoriji (2006. godišta i stariji), ali je uprkos tome na svojoj 100 metara leđno disciplini bio najbrži i osvojio zlatnu medalju. Na ostalim disciplinama je bio veoma blizu pobjedničkog postolja.

PK Velež je započeo "zadnju seriju" takmičenja u 2021. godini. Već narednog vikenda učestvovat ćemo na takmičenju u Sarajevu, a potom i u Mostaru. Bravo!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.