x

Nada Topčagić progovorila o životu u Beogradu: Skupljam smeće po ulici, svoju zgradu sama čistim!

Nada Topčagić prisjetila se kako je njen život izgledao kada je došla u Beograd, te je za Srpski telegraf otkrila da je bila stanarka u kući jedne porodice na Voždovcu. Pjevačica je priznala da se sramila svog zanata, pa je rekla da je medicinska sestra jer se plašila da će joj dati otkaz i istjerati je na ulicu.

- Kada sam došla kod njih da stanujem, nisam rekla da sam pjevačica. Ja sam tada rekla da sam medicinska sestra. Bilo me je sramota da kažem da se bavim pjevanjem. Onda sam svako jutro kada se ide na posao, odlazila u dom zdravlja na Voždovcu. Za to vrijeme sam sjedila na Autokomandi u parku. Plašila sam se da će mi dati otkaz. Da mi neće dati kod njih da stanujem.

Zar je u to vrijeme bila tolika bruka biti pjevačica?

- Mene je bilo jako sramota. Biti pjevačica za mene je bio užas. Ja sam se mnogo mučila. Imala sam para samo da platim taj prvi mjesec stanarine. Ja nisam faktički imala šta da jedem. Ispada da sam ja velika mučenica, ali ja sam sama sebi to nametnula. I onda radi, muči se. Meni ništa nije teško. Pa ja svoju zgradu sama čistim. Idem po svojoj ulici i skupljam smeće.


U životu su te strefile razne nedaće, ali tvoj vedar duh ne jenjava. Kako uspijevaš da ostaneš najpozitivnija osoba na estradi već 30 godina?

- Bez muzike ne bih mogla da živim, možda mi je Bog uskratio mnoge stvari iz njemu znanih razloga, ali nije energiju. Ja u svakoj nevolji pronađem zrno humora i prevazilazim sve to jako brzo. Bez ljubavi i muzika ne bih mogla.

Šta kažeš za ove pjevače danas koji sve plaćaju, počev od pregleda na Jutjubu, da bi bili popularni?

- Najvažnije je da čovjek živi u skladu sa svojom prirodom. Postoje mnogo lakši putevi da se skrene pažnja, da ih ne navodim. Ako prodaš svoj život, ti si aktuelniji. Neću da pjevam gluposti, neću da pjevam pjesme koje ne volim. Biti svoj je danas domaći zadatak. Neki ljudi se ponašaju nadobudno jer su trenutno aktuelni. Umišljeni su samo oni koji su se juče ispilili. Zaboravljaju da je poenta trajati. U jednom momentu si aktuelan, kada prođe tvojih pet minuta, ti više ne postojiš. Ukoliko si ličnost, ako neko vrijeme ne radiš, ne zaboravljaju te.


Kako komentarišeš to što danas svako može da bude zvijezda, razni blogeri, jutjuberi, amateri, starlete...

- Ako se pojavi neka djevojčica zgodna sa dugim nogama, polugola, ima imućnog dečka, ona može da bude zvijezda u kratkom vremenskom roku. Imam koleginice koje su vanserijske pjevačice, koje i dalje rade. Tanja Banjanin je super pjevač, ali da je neko stao iza nje neki žestok momak, išlo bi joj bolje. Neko ko se juče ispilio, a pored sebe ima nekog sa određenim novcem i mašinerijom, onda svaka budalaština može da bude hit. Danas im je bitno da budu popularni, pa je nevažno da li je starleta ili pjevačica. Pa onda malo i akcioni filmovi. Sve vrijedno pažnje opstaje.

Svojevremeno si imala emisiju na jednoj TV stanici. Da li su se svi odazivali pozivu da gostuju?

- Kada sam radila emisiju, pozovem legendarnog glumca i on se odmah odazove. Dogovorim se za tri minuta. Onda pozovem svoju koleginicu, a ona ne odgovori ni na poruku. Neko ko je moja generacija. Može da kaže da neće u moju emisiju. U životu je bitno biti izbalansiran. Ja se ne bih mijenjala za veću popularnost od trenutne ako bih morala da uradim ono što su oni. Zna se šta si morao da uradiš da bi bio na određenom mjestu.


Nekada si koketirala sa s.ksi scenama u spotovima, pa se sjećamo kada si polugola ležala u kafi. Da bi i danas uradila isto?

- Ništa nije bilo preko crte. Imam izražen bunt kada je u pitanju diskriminacija po godinama. Kada se obnaži žena mojih godina, baš je lijepo vidjeti njegovanu ženu. Dobila sam jednu ponudu, razmišljam da je prihvatim. Bez namjere da se prikazujem kao s.ks-bomba. Ponuda za jedan časopis, a projekat se zove "Volim oblo". U pitanju je slikanje u cvijeću, biće umjetnički momenat. Danas je isplasirano sve što je plastično, sve su to reklame za plastične hirurge.

Prva si prošetala indigoplavu boju kose, a danas se neke tvoje koleginice busaju da su one prve. Šta kažeš na to?

- Ja sam nosila indigoplavu boju prva, razne pletenice. Ja na to ne obraćam pažnju. Što bi rekao Đogani, "Zna se ko je bio prvi". Upamtilo se da sam u spotu sa pjesmom "Mornari" imala ljubičastu kosu.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.