x

PREŠAO SVE GRANICE

Nadal je na Australian Openu aplaudirao svakom protivniku, osim jednom koji to nije zaslužio

Španski teniser Rafael Nadal je na putu do 21. Grand Slam titule na Australian Openu igrao protiv sedam protivnika, a sve osim jednog je s terena ispratio aplauzom, pišu tamošnji mediji.

Oni navode da je Nadal svim svojim protivnicima nakon meča ukazao poštovanje i aplauzom ih ispratio s terena, a da to jedino nije uradio Denisu Shapovalovu, od kojeg je bio bolji u meču četvrtfinala.

Prema kompilaciji objavljenoj na Youtubeu, a na kojoj se vide sve reakcije Nadala nakon mečeva na Australian Openu, u trenutku kada je Kanađanin napuštao teren samo se nezainteresovano okrenuo prema svojoj opremi i svom protivniku nije ukazao poštovanje.


Mediji u Španiji pišu da je to uradio jer se Shapovalov više puta tokom meča bunio zbog protivnikovog odugovlačenja između prvog i drugog servisa.

On je, također, sudiji prigovarao i zbog pauze koju je Nadal spojio odlaskom na WC i medicinskim time-outom. Nakon meča je iskreno rekao da to što Nadal radi nije korektno te da je povlašten.


Nadal je, još jednom podsjećamo, vodio 2:0 u setovima, nakon čega se Shapovalov vratio, ali je u petom setu pao poslije više od četiri sata borbe.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.