x

Najavljen električni MG EX4

Pored serijskog MG4 XPower modela sa 429KS, MG će na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine prikazati i specijalni EX4, kojim će odati počast legendarnom Metro 6R4 reli automobilu.

MG EX4 je baziran na novom MG 4 XPower, ali dobija veliki zadnji spojler, prednje krilo i široke lukove točkova kao jasnu referencu na nekadašnji 6R4.

Kako navode britanski mediji, malo je vjerovatno da će se takve karakteristike prevesti u MG-ove serijske automobile, ali nagovještavaju obnovljenu posvećenost brenda sportskim modelima, po kojima je nekada bio poznat.

Podbrend XPower, na primjer, bio je odsutan sa tržišta Ujedinjenog Kraljevstva otkako je XPower SV ukinut 2005. U Kini je, međutim, ostao dio MG-ove ikonografije i nedavno je korišćen za označavanje sportske varijante modela MG6.

Nomenklatura "EX" ovo dodatno pojačava: posljednji konceptni automobil MG koji je nosio tu oznaku bio je EX-E iz 1985. godine, koji nije ušao u proizvodnju, ali je uticao na MG F iz 1995. godine.

MG je objavio i nekoliko zatamnjenih tizer slika EX4 modela, a više detalja se očekuje sljedeće nedjelje, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.