x

Najavljen Tesla Cybertruck

Kompanija Tesla tvrdi da je njeno Cybertruck vozilo prvo koje ima četvoro vrata sa tovarnim dijelom većim od metra, a da je ujedno kraće od šest metara.

Vozilo kompanija trenutno testira, prije nego što ga zvanično lansira. Kompanija je djelimično otkrila njegove dimenzije u svom finansijskom izvještaju za drugi kvartal ove godine, nakon dvogodišnjeg odlaganja njegovog lansiranja, piše TheVerge.

Tovarni dio vozila biće duži od metra, a automobil će imati četvoro vrata. Uprkos tome, on će biti kraći od 5,8 m, tj. od Fordovog najprodavanijeg F-150 Lighting modela koji je dugačak tačno 5,8 m sa tovarnim dijelom od 1,67 m.

Vlasnik ove kompanije, Ilon Mask tvrdi da je to prvi pikap sa četvoro vrata i ovakvom kombinacijom dimenzija tovarnog dijela i ukupne dužine, te da u vozilu postoji "mnogo nove tehnologije".

Nekonvencionalni dizajn ovog vozila je vjerovatno ono što njegove dimenzije čini mogućim. Maskova želja je bila da napravi nešto što liči na vozilo iz naučno-fantastičnog ili postapokaliptičnog filma, a inženjeri kompanija definitivno su uspjeli da naprave nešto što ne liči na praktičan pikap.

(Benchmark.rs)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.