x

Najavljen turnir BJJ East European Open Championship Sarajevo! (FOTO)

U sarajevskom hotelu Holiday, u petak, 9.3. održana je press konferencija povodom održavanja drugog po redu međunarodnog turnira iz brazilske jiu jitsue “BJJ East European Open Championship Sarajevo“, koji će se održati u subotu, 10. marta 2018. godine u Dvorani "Mirza Delibašić", u Sarajevu, sa početkom u 10:00 sati.

Organizator ovog turnira je Akademija borilačkih vještina “Bushido“ Sarajevo, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem.

Na konferenciji za medije istakli su da je ukupan broj prijavljenih takmičara i takmičarki koji će se boriti za odličja BJJ turnira 261, što je izuzetno respektabilan broj.

Ove godine učešće će uzeti takmičari iz 9 zemalja: Njemačke, Austrije, Jordana, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji. Svoje učešće na turniru najavili su osvajači svjetskih i europskih medalja.

(Foto: Edin Bičo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.