x

Najavljena restilizacija modela zvanog Honda Jazz

Aktuelna Honda Jazz je na tržištu Evrope od kraja zime 2020. godine i mnogo je manje rasprostranjena na Starom kontinentu od svojih glavnih konkurenata, uz to je i dalje novina za mnoge. Međutim, na matičnom tržištu se nalazi u prodaji od jeseni 2019. godine. Japanska marka najavljuje restilizaciju modela za Japan, gdje se prodaje pod imenom Fit, za jesen 2022. godine.

Glavna evolucija ovog "džeza" biće ispod haube pošto Honda najavljuje povećanu snagu za hibridni motor e:HEV, jedini koji je u ponudi. Zasnovan na kombinaciji četvorocilindričnog 1,5-litarskog atmosferskog benzinca i dva elektromotora, trenutno razvija kombinovanu snagu od 109 konjskih snaga.

Snaga nove verzije još nije precizirana. Pored toga, asortiman aktivne bezbjednosti Honda Sensing biće obogaćen poluautonomnom vožnjom u saobraćajnim gužvama.


Na estetskom nivou, prve slike koje je objavila Honda pokazuju redizajniran prednji branik za standardnu karoseriju, kao i prednju plastiku u boji metala i novu rešetku hladnjaka za povišenu varijantu Crosstar. Međutim, evropski modeli mogu biti malo drugačiji.

Još jedna velika novina će pratiti restilizaciju male Honde, barem u Japanu. U pitanju je dodavanje verzije RS u katalog. Iza ovih slova koje obično označavaju visoke performanse krije se, ako vjerujemo prvim objavljenim informacijama, samo sportski završni nivo.


Prednji branik sa velikim crnim usisnikom vazduha, specifičnom mrežastom rešetkom i ekskluzivnim presvlakama su na meniju. Međutim, namjenski birač režima vožnje i konfigurabilno regenerativno kočenje pomoću lopatice na volanu trebalo bi da unesu tračak dinamike u vožnju. Evropska verzija restilizovane Honde Jazz trebalo bi da bude predstavljena tek 2023. godine.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.