x

Smjena na vrhu

Najbrži cestovni automobil na Nurburgringu sada je Porsche 911 GT2 RS MR

Uz malu pomoć iz Manthey-Racing tima Lamborghinijev Aventador SV Jota više ne drži rekord kruga na stazi Nurburgring Nordscleife u kategoriji automobila koji se mogu koristiti na javnim cestama.

Umjesto najsnažnijeg i najbržeg Aventadora s verifikovanim vremenom kruga 6:44.97 na Nordschleife tronu sada je Porsche 911 GT2 RS MR kojim je trkač Lars Kern krug čuvene njemačke staze "zatvorio" za 6 minuta i 40.3 sekunde, što je za sedam sekundi bolje od vremena koje je Kern nedavno zabilježio standardnim Porscheom 911 GT2 RS.


Rat između Sant’Agata Bolognesea i Stuttgarta za primat na Nürburgringu, koji se rasplamsao rezultatom Lamborghinijevog modela Huracan Performante iz 2016. godine ne jenjava, a adekvatan odgovor na posljednji rezultat Lamborghinijevog modela Aventador SV Jota u Stuttgartu su potražili u timu Manthey-Racing koji je u većinskom vlasništvu Porschea i u kojem inače brinu o dva tvornička trkaća Porschea 911 RSR u WEC-u.


Tehnički detalji vezani za unapređenje na Porscheu 911 GT2 RS MR koji je izbio na vrh "divlje horde" nisu otkriveni. U Porscheu i timu Manthey-Racing su nakon verifikovanog vremena samo izjavili da je automobil koji se može kupiti, registrovati i koristiti na javnim cestama "optimalno podešen za stazu Nürburgring Nordschleife".


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top