x

PRVACI BIH

Nakon dugo vremena bh. klub u Evropi: Izviđač igra Evropa ligu

Inače, Evropa ligu će iduće sezone igrati timovi poput Fuhse Berlina, Frakin BM Granoljersa iz Španije, Flensburga, Nanta i Šamberija...


Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Izviđača će igrati naredne sezone EHF Evropa ligu, drugo najjače evropsko rukometno klupsko takmičenje.

Popularni „Skauti“ će biti prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će igrati takmičenje zvano Evropa liga i prvi bh. tim u Evropi nakon duže vremena.

Za novu sezonu prijavilo se 37 ekipa. Evropa liga se od ove sezone igra u novom formatu prema kojem je 27 timova direktno postavljeno u grupnu fazu u četiri jakosne grupe s po osam klubova.

Preostalih deset će igrati kvalifikacije za popunu sljedećih mjesta. Izviđač je svrstan u 4. jakosnu grupu i izborio je grupnu fazu. Inače, Evropa ligu će iduće sezone igrati timovi poput Fuhse Berlina, Frakin BM Granoljersa iz Španije, Flensburga, Nanta i Šamberija, a u kvalifikacijama su i Rajn Neker Leven i Vardar.

Novi sistem takmičenja predviđa da će nakon kvalifikacija u utakmicama po grupama sudjelovati 32 ekipe, raspoređene u osam skupina s po četiri tima.

Prve dvije ekipe iz svake grupe izborit će plasman u glavni krug koji se igra u četiri grupe po četiri kluba, a onda najboljih osam ide u nokaut fazu. Žrijeb kvalifikacija je 18. jula u Beču, a žrijeb za grupe 21. jula u Beču.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.