x

Predjelo

Napravite jednostavne i ukusne uštipke od karfiola!

Poslužiti dok je toplo uz jogurt, kiselo mlijeko, kefir ili svježe povrće.

Sastojci:

300 g karfiola

100 g kačkavalja

50 g prezli

½ limuna (kora)

5 jaja

so, biber

½ kašičice bijelog luka u prahu

Priprema:

1. Karfiol očisiti, oprati, pa izrendati na krupno rende i ostaviti da se dobro ocijedi.

2. Žumanca odvojiti od bjelanaca, pa bjelanca umutiti u čvrst snijeg.

3. U žumanca dodati začine, prezle, koru limuna, rendani kačkavalj i karfiol, pa sve dobro sjediniti.

4. Na kraju dodati snijeg od belanca i sve dobro sjediniti.

5. Izručiti na pleh obložen papirom za pečenje i premazan uljem formirajući manje lepinje.

6. Peći u ugrijanoj rerni na 220ºC oko 25 minuta, a zatim okrenuti na drugu stranu, premazati uljem i nastaviti pečenje još desetak minuta.

7. Poslužiti dok je toplo uz jogurt, kiselo mlijeko, kefir ili svježe povrće.


Izvor: Ljepotaizdravlje.ba/ Foto: Thinkstock

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.