x

Napravite ukusan domaći umak

Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrstama mesa.

Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvijek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.


Sastojci:

3 kašike kečapa

5 kašika majoneze

3 kašike sitno isjeckanih kiselih krastavčića

1 sitno isjeckana paprika

1 crveni luk, sitno isjeckan

1 čehno bijelog luka

Kašičica sirćeta

1/2 kašičice aleve paprike

Prstohvat soli

2 tvrdo kuhana jajeta


Priprema: 

U posudu sipajte kečap, majonezu, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte nasjeckane crveni i bijeli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmiješajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više. Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.