x

Zenica

Nastavljena bajka Zeničana : NK Fortuna savladala NK Slaven

Na pomoćnom stadionu na Kamberovića polju odigrana utakmica 2.kola Kupa FBiH između NK Fortuna iz Zenice i NK Slaven iz Živinica. Iako su gosti bili papirnati favoriti, Zeničani su pokazali još jednom svoje kvalitete, te su slavili pobjedu rezultatom 2:0 i plasirali se u završnicu Kupa BiH.

Zenički ligaš koji nastupa u Kantonalnoj ligi ZDK sjajno je otvorio današnji meč protiv ekipe, koja se takmiči u 1.ligi FBiH. Već u prvoj minuti domaćini su mogli do vodstva, ali šut Kolića brani golman gostiju. Gosti su imali šansu u 3.minuti, ali samo s par metara prazan gol je promašio Kovčić. Fortuna ponovo prijeti u 13. minuti, kada Huzsbašić iz slobodnog udarca pogađa prečku, samo par minuta kasnije Kolić u novoj šansi, ali golman gostiju je nesavladiv.

Uslijedio je period mirnije igre, a gosti u 30.minuti nakon prekida preko Kozića pogađaju okvir gola. Fortuna ipak do zasluženog vodstva stiže u 37.minuti, sjajna asistencija kapitena Adnana Šarića za Irnisa Kubata, koji pogađa za 1:0. Taj gol kao da je šokirao goste, koji se nisu oporavili od gola Fortune, a domaći nogometaši su postigli još jedan pogodak. U 39. minuti, ponovo nakon asistencije Šarića, sjajno pogađa najbolji igrač domaće ekipe Besim Kolić za 2:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. 

U drugom poluvremenu gosti su već na početku izvršili tri izmjene kako bi se pokušali vratiti u igri. Fortuna je u 52. i 55. minuti mogla riješiti pitanje pobjednika, ali Huzbašić, pa i Kolić nisu uspjeli da matiraju danas odličnog golmana Slavena. Mogli su gosti stići do gola u 57. minuti, ali Bujak brani pokušaj Berbića. Gosti su pokušavali na sve načine da stignu do gola, ali odbrana Zeničana danas je bila na visokom nivou. Mogli su ofanzivci Fortune postići još koji gol, ali nisu bili koncentrisani u završnici. Do kraja nije bilo promjene i domaći su slavili sasvim zasluženo 2:0. 

Nakon što su izbacili Čelik, Rudar iz Breze, te su za zelenim stolom prošli u duelu protiv Pofalićkim, današnja pobjeda je sigurno najveća u historiji kluba jer im je donijela prolazak u 1/16 finala Kupa BiH, odnosno među najbolje 32 ekipe kada je u pitanju ovo takmičenje. Sigurno da ovi momci zaslužuju veliki aplauz i nakon do poda, a svi u klubu se nadaju da će u narednoj rundi takmičenja dobiti neku od ekipa iz Premijer lige, što bi bio najveći poklon za ovaj mladi klub iz Zenice. 

NK Fortuna : Bujak, Tufekčić, Vardo, Zahirović, Pjanić, Alić,Kolić, Šarić, Huzbašić, Bajramović i Kubat. Trener: Armin Bujak. 

NK Slaven : Brezičanin, Mulahamzić, Kovičić, Kozić, Kotarević, Majdančić, Krajišnik, Tursunović, Kavazović, Omerović i Musić. Trener: Fuad Grbešić.

.

.

.

.

.

.

.

.

-


Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.