x

Naučnici otkrili koliko je dovoljno voditi ljubav za zdrav odnos s partnerom

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke (i noge) jedni s drugih sretniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da niste u pravu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom posljednjih 40 godina, provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u stručnom američkom časopisu ‘Social Psychological and Personality Science’.

Tema istraživanja je bila intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan sa njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšte. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove širom svijeta.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom nedjeljno mnogo sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine mnogo češće ili onih koji se uvuku ispod pokrivača dva puta mjesečno ili rjeđe. Zadovoljstvo u vezi poređeno je i sa bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se kako više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.