x

NEMA DOKAZA DA JE ZORAN UBICA: Nenad Šipka se povlači iz slučaja ubistva pjevačice!

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), kojeg je angažovala porodica Krsmanović kako bi pomogao u istrazi ubistva Jelene Krsmanović Marjanović (33), donio je odluku da se povuče iz medija. Naime, Šipka više neće davati izjave u vezi sa smrću pjevačice "Granda" jer je cijeli slučaj, kako kaže, postao farsa.

- Za desetak dana biće tačno godinu dana otkad je uhapšen Zoran Marjanović (40), a optužnica koja je protiv njega podignuta zbog Jeleninog ubistva još nije pravosnažna. A kako i da bude pravosnažna, kad u optužnici ne postoji nijedan materijalni dokaz koji nedvosmisleno ukazuje na to da se događaj odigrao na nasipu, a kamoli da je počinilac tog djela upravo Marjanović - kaže Šipka.


On dodaje da je cijeli slučaj ubistva pjevačice postao najobičnija farsa.

- Da je ova tvrdnja tačna, pokazaće bliska budućnost i epilog sudskog procesa, ako ga uopšte bude. Moje tvrdnje od 23. maja i 12. juna ove godine da će Zoran Marjanović izaći na slobodu i biti u mogućnosti da bira gdje će na ljetovanje, ako to poželi, obistinile su se - priča direktor CFI.


Šipka objašnjava da je CFI imao na uvid foto-dokumentaciju s nasipa na kojem je pronađeno tijelo Jelene Marjanović, obdukcioni nalaz, kao i fotografije s obdukcije i da su na sve načine pokušavali da budu od koristi u istrazi zločina.

- U septembru 2017. tužilaštvu smo dostavili sedam prijedloga istrage koji bi mogli da doprinesu pomaku u rješavanju slučaja.


Samo su jedan prihvatili - analizu baznih stanica, koja je urađena u januaru. U vezi s tim, u javnosti smo pojasnili kretanje Jeleninog telefona po nasipu u Crvenki i ukazali da izjava male Jane Marjanović, posmatrano kroz prizmu kretanja telefona njene majke i vremena i pozicije uključivanja mobilnog njenog oca, u stvari šteti Marjanoviću.


Takođe smo htjeli da ukažemo na još detalja koji mogu da ugroze dokaze, pogotovo glavni dokaz, blato na pantalonama Zorana Marjanovića - kaže Šipka.



(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.