x

Neminovan odlazak Pjanića iz Barcelone nakon što je klub dogovorio veliko pojačanje

Nogometaš iz Obale Slonovače koji trenutno igra za Milan Franck Kessié gotovo izvjesno će naredne sezone postati novi igrač Barcelone, a to bi u konačnici trebalo značiti da će naš Miralem Pjanić otići iz ovog kluba i karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Kessiéu ugovor s Milanom ističe na kraju ove sezone, a iako su nekoliko mjeseci pregovarali u vezi s novim ugovorom koji bi zadržao ovog veznog igrača na San Siru, čini se da od toga neće biti ništa i da će on napustiti klub i izvjesno karijeru nastaviti u Barceloni.

Ranije su interes za Kessija pokazivali engleski klubovi, prije svega Manchester United i Tottenham, no nisu ga uspjeli angažovati, a sada će karijeru nastaviti kod Xavija u Barceloni i to bi mu ujedno trebao biti i vrhunac karijere.


Pouzdani novinar za transfere Fabrizio Romano je objavio da su u Barceloni iskoristili početak reprezentativne pauze da završe sve kada je u pitanju Kessie i da je samo pitanje trenutka kada će sve biti objavljeno.

Ovaj igrač bi u Barceloni trebao imati platu od 6,5 miliona eura, a njegov dolazak u Barcelonu znači i gotovo siguran odlazak Miralema Pjanića iz ovog kluba i to nakon što mu istekne jednogodišnja posudba u Bešiktašu.


Pored Busquetsa, Barceloni će u veznom redu ostati De Jong, Pedri, Gavi i Kessie, a pored još nekoliko mladih igrača koji čekaju svoju šansu, gotovo je nemoguće zamisliti da će Pjanić naredne sezone dobiti bilo kakav prostor u ovom klubu. Ranije su mediji u Italiji pisali da je interes za njegovo dovođenje pokazala ekipa Napolija.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.