x

10. OKTOBRA

Nevjerovatan spektakl se sprema u Madridu: Musa i Real protiv Dončića i Dalasa u prijateljskom susretu

Posljednji sudar njih dvojice bio je na Eurobasketu prošle godine kada je BiH pobijedila Sloveniju u nevjerovatnoj utakmici

NBA klubovi tokom svake predsezone igraju utakmice protiv raznih svjetskih klubova, ali i u gradovima širom svijeta. Tako je ove godine u centru pažnje Madrid i „WizInk Centar“ u kojem će se 10. oktobra igrati utakmica madridskog Reala i Dalas Maveriksa.

Ovaj susret će biti posebno interesantan za fanove košarke iz Bosne i Hercegovine pošto ćemo imati priliku da gledamo našeg reprezentativca Džanana Musu u direktnom duelu protiv Luke Dončića, jedog od najboljih košarkaša svijeta i bivšeg člana Kraljevskog kluba.

Slovenac je u Madridu ostavio neizbrisiv trag, počevši od ranih godina u mlađim kategorijama, debija 2015. godine, a kruna svega je bila titula Eurolige 2018. godine, uz čast da bude proglašen dobitnikom „Nagrade za najkorisnijeg igrača Final Foura“ (MVP).

Posljednji sudar njih dvojice bio je na Eurobasketu prošle godine kada je BiH pobijedila Sloveniju u nevjerovatnoj utakmici (97:93).

Karte za ovaj spektakl bit će u prodaju od 31. augusta.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.