x

NIJE BIO NI SVJESTAN DA JE BIJE: Jasminu (11) ujak tukao nogarom od stola do smrti, riječi njenog oca kidaju dušu!

Delroj Forester (51) osuđen je da je bez predoumišljaja krvnički ubio svoju sestričinu Jasminu (11) usljed pomračenja uma zbog tumora na mozgu.

Delroj je Jasminu pretukao nogarom od stola zadavši joj smrtonosne povrede od kojih je preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Brutalan napad dogodio se 9. februara ove godine u Volverhemptonu u Velikoj Britaniji. Delroj je svratio u kuću svoje majke da je obiđe, a tamo je bila i mala Jasmina. U jednom trenutku iščupao je nogaru od stola i počeo krvnički da udara dijete. Baka je pokušala da je zaštiti, ali je i nju krvnički udario nekoliko puta, pa je starica izletjela iz kuće po pomoć.

Kada je policija stigla Delroj je i dalje u bijesu udarao djevojčicu koja je ležala bez svijesti. Tokom suđenja policajci koji su intervenisali tvrdili su da je Delroj neprestano pričao da je "ubio đavola".

Istragom je utvrđeno da je 1999. godine Delroju otkriven tumor na mozgu koji je uspješno operisan, i da je on nakon nekoliko godina prestao da ide na ljekarske kontrole, te nije znao da je novi tumor počeo da raste.


Ljekarskim nalazima je utvrđeno da je tumor stvorio halucinacije u mozgu osuđenog i da je potpuno nesvjestan napao svoju sestričinu i zadao joj povrede opasne po život.

Jasmina je sa teškim tjelesnim povredama prevezena u bolnicu gdje su se ljekari danima borili za njen život, ali joj nije bilo spasa. Tokom potresnog svjedočenja Jasmininog oca Simeona na sudu otkriveno je da je malena umrla ocu na rukama. 

"Moja Jasmina je bila vedra djevojčica puna ljubavi. Njen život uništila je osoba sa kojom je trebalo da bude sigurna da joj vjeruje. Sve bih dao da zamijenim mjesta sa njom, da nikad ne osjeti taj teror, tu bol koju je osjetila te noći", rekao je neutješan otac dodajući da nikad neće oprostiti sebi što nije bio tu da je zaštiti.


"Kada su mi u bolnici rekli da za nju nema spasa i da moraju da isključe aparate bio sam nijem od bola i oduzet. Legao sam pored Jasmine u krevet i mazio sam je, govorio joj da bude hrabra na putu koji je pred njom. Nijedan roditelj to ne bi trebalo da radi. Držao sam je u naručju i gledao kako uzima posljednji dah. Roditelji nikad ne treba da nadžive svoju djecu. Zato i ne postoji riječ kojima ih nazivamo kada se to dogodi. Kad čovjek izgubi ženu on je udovac, kad dijete izgubi roditelja on je siroče, a za roditelja koji sahrani dijete ne postoji naziv", rekao je plačući Simeon.

"Mi je nikad nećemo zaboraviti. Ona je naša zvijezda i naš anđeo", rekao je na kraju suđenja otac.

Sud u Velikoj Britaniji izreći će kaznu 24. septembra ove godine.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.