x

Vrijedan jubilej

Nissan Juke stigao do milion proizvedenih primjeraka

Osam godina nakon uvođenja u proizvodnju Nissan je proizveo milioniti primjerak popularnog crossover modela Juke.

Nissan je proizvodnju neobično dizajniranog modela Juke počeo u svojim britanskim proizvodnim pogonima 2010. godine, a neobično dizajniran crossover koji je prošle godine samo u Evropi pronašao put do 95.000 kupaca stigao je do milion proizvedenih primjeraka.


U tvornici sa čijih proizvodnih traka u ovom trenutku svakih 105 sekundi siđe po jedan Juke čast da bude jubilarni milioniti primjerak pripala je plavom Jukeu s paketom opreme Tekna. U Nissanu naglašavaju da uz Juke nude čak 20.000 opcija za personalizaciju, a najpopularnija boja karoserije i dalje je crna.


"Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatom i interesom kupaca za automobil koji je svojim izgledom prije osam godina izazvao oprečne stavove, ali je i danas među najpopularnijim modelima u svom segmentu", rekao je Kevin Fitzpatrick, jedan od rukovodećih ljudi evropske filijale Nissana.


Nissan je u svojim britanskim proizvodnim pogonima, pored modela Juke, do sada proizveo više od tri miliona modela Qashqai, 2,4 miliona Micri i 1,5 miliona Primera.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.