x

RODOM IZ BUSOVAČE

Njemački mediji otkrili nove detalje: Mirnesa s novcem ukradenim u Njemačkoj se krila u Srbiji!

Mirnesa S. (djevojačko Bešlić) iz Busovače osuđena je jučer na tri godine zatvora zbog krađe 1,2 miliona eura iz kompanije za transport novca u kojoj je radila.

Miki je 14. oktobra prošle godine zakasnila na posao pod izgovorom da se uspavala. Njene kolege nisu mogle ni da pretpostave da je to dio dobro osmišljenog plana koji je ona dogovorila sa dva poznanika.

Dok su njene kolege bile na pauzi, Miki je krenula u akciju. Ona je u prostoriji pažljivo skupljala svežnje novca od 100 i 200 eura. Bild prenosi da ih je Miki uzela oko 80.

Ona je sav novac stavila u kutiju u kojoj se stavljaju dokumenta koja se nose u arhivu. Zapečatila je kuhinju, a zatim je sa njom krenula u podrum.


U arhivi je pronašla mjesto koje ne pokrivaju kamere, a zatim je novac prebacila u torbu.

Po izlasku iz firme torbu je nosila sa sobom i odmah je ušla u automobil Roberta (28), u kojeg je bila zaljubljena i koji joj je obećavao vezu i zajednički život.

Njih dvoje su se često viđali, a tokom tih druženja, Robert joj je često davao komplimente.


Sada je jasno da je to sve bila laž i da je samo htio da je iskoristi za krađu.

Dok su se skrivali u Srbiji, Miki je uočila da sa Robertom i njihovom vezom nešto nije u redu.

Kako prenosi Bild, Robert je Miki počeo da prijeti.

Kada joj je uz "ciničan osmijeh" predložio da zajedno odu na put, Miki je shvatila da je vrag odnio šalu i da je možda u opasnosti. Tokom boravka u Crnoj Gori uspjela je da se sakrije i kontaktira advokata u Njemačkoj.


Uspjela je da pobjegne od Roberta i ode avionom za Njemačku.

Kada je sletjela na aerodrom u Štutgartu Miki je kod sebe imala samo 250 eura u džepu. Ona je po dolasku na aerodrom, odmah uhapšena.

Robert je navodno uzeo njen novac i trenutno se nalazi u bijegu.

..


Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.