x

sjećanje

Noću plačeš jer si vezan za krevet, sve me je boljelo: Godinu dana bez Marka Živića! Ovako se glumac borio s opakom bolešću!

Na jučerašnji dan prije godinu dana, nakon teške bolesti, napustio nas je omiljeni glumac Marko Živić. Pomen velikanu održan je prošle subote na Novom groblju u Beogradu, gdje je sahranjen, uz prisustvo prijatelja i porodice.

Živić je za života otkrio kako se oporavio nakon što mu je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio dijelove jednjaka i želuca i poručio da je uz pomoć optimizma uspio da izvojeva bitku sa teškom bolešću.

- Sjećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, snijeg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.


Bio je velika podrška ostalim pacijentima, koje je često zasmijavao svojim optimizmom i dizao im raspoloženje.

- Zvali su me često iz klinike da psihički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmijavam i vjerujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota cijelog odjeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata - pričao je Živić, pa dodao kako je provodio noći.


- Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smijali se, navijali. Moraš nekako da se isčupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage.

Živić je sahranjen u svom omiljenom kostimu iz predstave "Let iznad kukavičjeg gnijezda", u kojem je čak 209 puta odigrao ovaj komad zajedno s Draganom Bjelogrlićem, s kojim je postao blizak prijatelj.


- Krhka i ranjiva duša. Nježan i čudesno drag. Upečatljiv i zanimljiv u svakoj ulozi, od najmanje do najveće. Sarađivali smo mnogo i voljeli se. Njegov Martini u predstavi "Let iznad kukavičjeg gnijezda" jedna je od najljepših i najnježnijih uloga ikada odigranih na beogradskim scenama. Dobijao je ovacije publike poslije svake predstave. Mogao je još mnogo toga. Otišao je nepravedno rano. Moj dobri Marko - rekao je Bjelogrlić povodom smrti glumca.


Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspješnih projekata.

Veliki uspjeh postigao je u pozorištu i na filmu. Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa sedam zvjezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo, bog te video", "Sjenke nad Balkanom", "Žigosani u reketu" i mnogim drugim.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.