x

Noge na sunce – 4 brza savjeta da ih dovedete do perfekcije

Ako vratite film unazad shvatićete da tokom zime, iz godine u godinu, jedva čekate ljeto i prozračne, lepršave i kratke odjevne kombinacije, a kada ljeto konačno stigne, shvatate da niste spremni i zadovoljni svojim izgledom i konstantno imate potrebu da nešto “sakrijete”. Poseban fokus tokom ljeta, pada na naše noge, koje spadaju i u jedan od najproblematičnijih dijelova tijela, kada je u pitanju skupljanje suvišnih masnih naslaga i celulita. 

Naravno, još uvijek imate vremena da uz nekoliko praktičnih savjeta, svoje noge dovedete do perfekcije i spremite se za ljeto, koje je pred vratima.

1. Trenirajte kod kuće

Nemojte sebi da dozvolite da nedostatak vremena i gomila obaveza budu izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti. Svako od nas može da izdvoji pola sata u udobnosti svog doma i odradi kratak trening, koji će nam pomoći da oblikujemo tijelo, sagorimo suvišne kalorije i pozitivno utičemo na zdravlje. Kada planirate svoj dnevni trening, uvrstite posebne vježbe za mišiće nogu i posvetite im neko vrijeme. Ako vam je zaista stalo da vam tokom ljeta noge izgledaju sjajno, obratite pažnju i na ishranu, kako biste spriječili pojavu celulita. I da, onih dana kada želite da izađete iz kuće, provedite pola sata aktivno u prirodi i provozajte bicikl ili rolere.

2. Primijenite anticelulit tretman

Celulit je jedan od estetskih problema, sa kojim se susreće svaka od nas, a riječ je o potkožnim masnim naslagama, koje se vide na površini kože. Ovaj problem možete da umanjite ručnom masažom, koju ćete sami primijeniti kod kuće. Najbolji efekat dobićete ako u procesu masaže koristite anticelulit kreme, koje ćete nanijeti na problematično područje. Preporučuju se one kreme na bazi kafe, koja je snažan diuretik i dehidrira masne ćelije, pa samim tim i smanjuje njihovu površinu i vidljivost.

3. Temeljno se izdepilirajte

Dlačice su najveći neprijatelj svih žena, a posebno u toku ljetnog perioda, kada ih zbog kratke garderobe morate uklanjati svaki drugi dan, što nerijetko može da izazove iritaciju na koži. Ukoliko ne žurite i nije vam potrebno neko instant rješenje, strpite se nekoliko dana i odlučite se za depilaciju, jer pored toga što daje dugotrajnije rezultate, slabi korijen dlake, veće su i šanse da nijednu regiju ne preskočite, pa vam noge na kraju budu potpuno glatke i mekane.

4. Piling nogu

S obzirom da noge nisu regija koju redovno tretiramo pilingom, neka ovo postane nova navika u vašoj rutini. Na taj način uklonićete sve mrtve ćelije i kožu ćete učiniti glatkom i mekom na dodir.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.