x

Nova moda ili? Lamborghini potvrdio dolazak “offroad” Huracán Sterrato

Proizvodnja Huracána se polako bliži kraju proizvodnog ciklusa.

No, prije nego što se povuče na tržište, Talijani će predstaviti još jednu specijalnu verziju. Riječ je o Sterrato rally varijanti, koja će dobro funkcionisati i izvan asfalta. Upravo je predstavljen.

Obnovljene verzije tipično sportskih automobila, vezanih uglavnom uz reli izdanja Porschea 911, nedavno su doživjele pravu renesansu. Jedan od primjera je Lamborghini Huracán Sterrato, koji je upravo službeno najavljen u obliku kratkog filma. Pogledajte ga u nastavku:


Video prikazuje novu varijantu u svom pravom elementu. Auto je još uvijek kamufliran. No, teško je ne primijetiti veći razmak od tla ili višeprofilne gume – to su osnovne promjene koje pridonose potpuno novom karakteru modela.

Tu su i dodatni poklopci lukova točkova ili posebna LED rasvjeta ugrađena između dotičnih prednjih svjetala. Zanimljivo, tu su i krovni nosači, zahvaljujući kojima će se moći, primjerice, prevoziti bicikli ili montirati šator.


Nažalost, još uvijek ne znamo tehničke detalje. Neslužbeno se pak govori da će Sterrato biti posljednja neelektrificirana vertzija 5,2-litrenog V10. Najvjerojatnije u verziji od 640 KS, s pogonom na sva četiri točka.

S obzirom na najavu, premijera je, čini se, samo pitanje vremena. Moguće je da Talijani ciljaju na oktobar 2022. i sajam u Parizu, ali ko zna? Možda će se premijera održati ranije?


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.