x

Novi BMW donosi video igrice na ekranu

​BMW je još jedan u nizu proizvođača automobila koji će omogućiti igranje video igrica na ekranu multimedijalnog sistema.

Očigledno je da je kompanija Tesla opcijom Passenger Play uspješno probila led, a dalji rast ekrana i njihove rezolucije učinio je implementaciju kompjuterskih igrica neminovnom posljedicom.

U slučaju BMW-a radi se o saradnji sa kompanijom AirConsole, sa sjedištem u Švajcarskoj, koja nudi gejming platformu za pristup uobičajenim igricama putem televizora ili multimedijalnih sistema u automobilu.

Igrice će se pokretati direktno softverom ugrađenim u vozilo, a samo upravljanje će biti moguće preko uparenog mobilnog uređaja.


U BMW-u naglašavaju da uvođenjem ove opcije čekanje u vozilu postaje znatno podnošljivije, a pritom posebno misle na vrijeme čekanja dok se pune baterije električnih automobila.

Ovo je još jedan trend koji dolazi kao posljedica elektrifikacije i specifičnosti koje električni pogon donosi u načinu korištenja automobila.


AirConsole se fokusira na multiplejer igrice, a trenutno nudi oko 185 naslova. Nije poznato koje će sve igre biti ponuđene kroz BMW-ovu uslugu.

Sve što korisnik treba da uradi je da spoji smartfon putem QR koda. I, naravno, da kupi BMW sa velikim ekranom.

Usluga će biti dostupna od 2023. godine, a još nije poznato na kojim modelima, prenosi b92.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.