x

Novi Jeep Grand Cherokee stiže u Evropu samo kao hibrid

U svojoj evropskoj verziji ovaj model će biti dostupan samo sa jednim pogonskim sistemom, a u pitanju je plug-in hibrid.

To znači da Grand Cherokee sa ove strane Atlantika nećemo vidjeti ni sa 5.7-litarski V8 motorom, niti sa 3.6-litarskim agregatom sa 6 cilindara.

Ovaj model će se kupcima u Evropi isporučivati samo u verziji 4xe, snage 380 KS. To znači da će ga pokretati potpuno isti hibridni sistem kao u Wrangleru 4xe, u čijem je srcu dvolitarski benzinac sa četiri cilindra.


Kako je saopšteno, radijus kretanja takvog plug-in hibrida, ako se za pogon koristi samo električna energija, trebao bi da bude oko 50 km.

Ovaj automobil biće do sada najluksuzniji i najbolje opremljen Grand Cherokee u Evropi. Imat će, između ostalog, 21-inčne alu felge, sjedišta podesiva u 16 smjerova, četvorozonski automatski klima-uređaj, digitalne ekrane koji praktično pokrivaju cijelu površinu komandne table, audio-sistem od 950 W i ambijentalno osvjetljenje sa pet boja.


Većina ove opreme dobijat će se kao standard, a među opcijama biće 10-inčni head-up displej, pomoć pri parkiranju, kompletni LED farovi i digitalni retrovizor.

Cijena će biti poznata naknadno.


(b92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.