x

Novi Peugeot 3008 je kupe-SUV, (za sada) samo na struju

Peugeot je objavio prve zvanične fotografije SUV modela E-3008, a više detalja biće saopšteno nakon premijere, zakazane za 12. septembar.


Ono što je zanimljivo jeste da je novi 3008 trenutno predstavljen samo sa električnim pogonom, što pokazuje i E oznaka u nazivu automobila, prenosi B92.

Kada je riječ o dizajnu spoljašnjosti, očekivna je vizuelna evolucija i modernizacija aktuelnog modela. To smo dobili, ali sa mnogo agresivnih linija i krovom čiji je profil zakošeniji prema zadnjem dijelu vozila nego što je to bio slučaj kod prethodnika, pa je auto sada bliži formi kupe SUV-a.

Treba napomenuti i da za ljubitelje porodičnih vozila sa više prostora uskoro stiže i veći E-5008.

Francuski proizvođač je ranije pokazao unutrašnjost E-3008, koji će biti prvi produkcijski model koji će imati najnoviju verziju i-Cockpit tehnologije.

Novi, samostojeći 21-inčni zakrivljeni panoramski displej kombinuje digitalnu instrument tablu i ekran osjetljiv na dodir u jednu cjelinu iznad malog volana.

Peugeot E-3008 će ujedno biti i prvi model baziran na novoj mehaničkoj paltformi STLA Medium, koja će na kraju zamijeniti EMP2 bazu na kojoj su zasnovani brojni modeli različitih Stellantis brendova.

Zvanično je potvrđeno da će SUV biti dostupan sa tri električna pogona i da će nuditi domet do 700 km.

STLA platforma podržava i motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, tako da se može očekivati da će E-3008 uskoro dobiti opciju sa benzinskim motorima (bez slova E u nazivu), zasnovanu na 1.2-litarskom trocilindarskom benzincu sa "lakom" hibridnom podrškom.

Iako o tome još nema zvaničnih potvrda, pretpostavlja se da će Peugeot iskoristiti ovu opciju i ponuditi kupcima i verziju sa konvencionalnim pogonom.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.