x

Novi Renault Duster: Da li će ovako izgledati redizajnirani SUV sa znakom Dacije

Dobro je poznato da se Dacia Duster, jedan od najprodavanijih europskih SUV-ova, na nekim tržištima prodaje sa značkom Renaulta.

To su u prvom redu zemlje - poput Brazila, Rusije i Indije - u kojima je organizirana proizvodnja, te Južna Afrika, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ukrajina, zemlje Južne Amerike…

Ovih dana je u Brazilu predstavljena druga generacija Renault Dustera, SUV-a koji je sa oznakom Dacije u Europi debitirao još krajem 2017.

Ipak, značka Renaulta umjesto Dacije na "nosu" i "repu" automobila nije jedina razlika između dva modela što sugerira da bi brazilski Duster mogao poslužiti kao obrazac za facelift europskih izvedbi.

Tako, brazilski (odnosno južnoamerički) Duster u bogatijim nivoima opreme ima masivnije prednje branike s dodatnim maglenkama, zaštitne obloge na lukovima točkova, pragovima i vratima.

Promjena ima i u unutrašnjosti: Novo (i ljepše) kolo upravljača, novi (i veći) zaslon multimedijskog sistema, pravougaoni ventilacijski otvori umjesto okruglih…

Dok je oprema manje-više jednaka europskim izvedbama, južnoamerički kupci, barem na početku, nemaju izbora. Jedina opcija je 1,6 litarski atmosferski bi-fuel benzinac kojeg pokreće klasično gorivo (tada razvija 118 KS) ili etanol (120 KS), u kombinaciji s prednjim pogonom.

U gami više nema 2,0 litarskog benzinca s pogonom 4x4. Bazna verzija košta 71.790 reala, odnosno 26.600 maraka.

(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.