x

Novi Suzuki Swift stiže sljedeće godine

Peta generacija popularnog Suzukija imaće slične proporcije kao aktuelni model, a ne treba očekivati ni revolucionarne promjene u dizajnu.

Novi Suzuki Swift debitovaće najranije polovinom 2022. godine, saznaje japanski Best Car Web.

Peta generacija jednog od najdugovječnijih Suzukijevih modela biće bazirana na novorazvijenoj mehaničkoj platformi, ali još nije poznato da li je riječ o potpuno novoj mehanici ili platformi koja će biti unaprijeđena verzija aktuelne.


Što se tiče motorizacije, očekuju se dvije verzije 4-cilindarskog 1.2-litarskog benzinca, od kojih će jedna biti "blagi" hibrid. U planu je i Swift Sport varijanta, koju bi trebalo da pogoni unaprijeđeni turbo-benzinac sa oko 140 KS i 230 Nm.

Inače, aktuelna, četvrta generacije je restilizovana prošle godine.


Stilske promjene su diskretne, a obuhvataju redizajn maske hladnjaka i svjetlosnih grupa, dok su LED svjetla sada standard i naprijed i nazad.

Bazična verzija je opremljena 1.2-litarskim benzincem sa 83 KS i 107 Nm, a unaprijeđena je hibridna verzija, koja je dobila litijum-jonsku bateriju većeg kapaciteta, tako da ova varijanta Swifta sada prosječno troši 4,9 l/100 km, mjereno prema WLTP standardu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.