x

SP u kini

Novi Zeland šokirao Crnu Goru, Australija rutinski sa Senegalom

Prve dvije utakmice današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu u Kini odigrali su Australija-Senagal, odnosno Crna Gora-Novi Zeland.

Australci su bez većih problema bili bolji od Selegala. Rezultat je na kraju na semaforu glasio 81:68 u kosti Kengurova koji su tako stigli i do druge pobjede kojom su dokazali da se na njih na ovom šampionatu treba ozbiljno računati.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Patty Mills sa 22 ubačaja, a sjajno ga je pratio Ingles sa 17 koševa. Kod poraženih Dalmeida je postigao 14 koševa, dok su po poen manje dodali Ndoye i Ndour.

SP u Kini, grupa H: Australija-Senegal 81:68

Australija: Mills 22, Ingles 17, Baynes 12, Kay 8, Goulding 6, Bogut 6, Dellavedova 6, Creek 4

Senegal: Dalmeida 14, Ndoye 13, Ndur 13, Faye 12, Toure 9, Sambe 7.

U drugoj utakmici smo gledali kud i kamo zanimljiviji meč u kojem su Novozelanđani napravili pravo malo iznenađenje i savladali Crnu Goru sa 93:83.

Naše komšije su nakon ubjedljivog poraza od Grčke u prvom kolu upisali novi i tako sebe doveli u nezavidnu situaciju. Crnogorci nisu imali rješenja za Coreya Webstera koji im je ubacio 25 poena, a sjajno ga je pratio Isaac Fotu 20 koševa. S druge strane jedini raspoloženi je bio Nikola Ivanović sa 18, dok je prva zvijezda tima i košarkaš Orlanda Nikola Vučević ubacio 15.

Novi Zeland je vodio većim dijelom susreta. Crnogorci su ih stigli i prešli u vodstvo krajem treće i početkom četvrte četvrtine, ali su se Novozelanđani ponovo rezultatski odlijepili i do kraja zadržali vodstvo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.