x

Novo mjesto okupljanja: Iftar na brdu Žuč uz čaroban pogled na Sarajevo! (Video)

Ekipa Ekskluzive je posjetila brdo Žuč. Dom oslobodilaca grada Sarajeva je  postao nova lokacija ramazanskog topa, a odakle  se pruža prelijepi pogled na grad. U Restoranu Žuč se priređuju iftari, a večeras smo se uvjerili kako sve izgleda.


Pucnjem iz topa obilježava se kraj posta, odnosno vrijeme iftara, a ramazanski top posljednjih godina je u Sarajevu postao prava atrakcija, gdje nerijetko dolaze porodice, turisti, grupe. Nova lokacija je dodatna atrakcija mnogima da dožive čari svetog mjeseca.


Na brdu Žuč je prije dvije godine svečano otvoren Dom oslobodilaca grada Sarajeva, u okviru obilježavanja godišnjice bitke za brdo Žuč. Dom su otvorile kćerke Safeta Zajke i Envera Šehovića, heroja odbrane Sarajeva i heroja bitke za brdo Žuč. Od ove godine to je mjesto ramazanskog topa i organizovanja zajedničkih  iftara. 

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy