x

Jedinstven prizor

Oaza u blizini obale Fidžija: Plutajuća pizzeria "Cloud 9" ostavlja bez daha

Plutajuća pizzeria "Cloud 9" koja se nalazi usred južnog dijela Pacifika jedna je od najljepših oaza na svijetu. Svojim gostima pored odlične italijanske pizze i nevjerovatnog pogleda nudi i mogućnost ronjenja, plivanja i skijanja na vodi dok čekaju hranu.

Riječ je o ugostiteljskom objektu koji je otvoren 2013. godine u blizini obale Fidžija i do kojeg se može doći brodom od Port Denerau luke za 45 minuta. 

Mediji prenose kako restoran izgleda kao djelić raja okružen bistrom vodom. Restoran ima potpuno opremljen bar i pizza peć na drva u kojima spremaju ukusne gurmanske pizze. Ova plutajuća zgrada vikendom postaje mjesto za izlazak i partye, gdje nastupaju svjetski poznati i lokalni dj-ejevi.

Cloud 9 nakon otvaranja bio je poznat kao mjesto na koje su uglavnom svraćali surferi no popis gostiju znatno se proširio tokom godina tako da u ovu oazu sada dolaze i mladi parovi, grupe prijatelja i obitelji. Procjenjuje se da tokom dana oko 200 posjetitelja dođe u ovaj restoran.

Što se tiče pizza, CNN piše kako se pizze služe na drvenim pločama i da postoji oko šest dostupnih opcija uključujući klasičnu Margheritu i Havajsku pizzu sa šunkom i ananasom. 

Zanimljivo je da je Cloud 9 dio Mamanuka Ekološkog Udruge (MES) i usvaja najbolje procedure uklanjanja otpada kako bi osigurali da otpad ne završi u okeanu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.