x

Holyfield više ne uživa kao ranije

Od nevjerovatnog imanja do dvosobnog stana: Kako je čuveni bokser ostao bez ogromnog bogatstva?

Evander Holyfield važi za jednog od najboljih boksera svih vremena.

The Real Deal je u dugogodišnjoj karijeri od boksa zaradio 220 miliona dolara. Međutim, bacanje novca na bespotrebne stvari i loši poslovni potezi ostavili su ga gotovo bez ičega.

Nekada se Holyfield izležavao u nevjerovatnoj vili sa 12 spavaćih soba i trpezarijom u koju se moglo smjestiti 100 ljudi, a danas je smješten u dvosobnom stanu.

Loši poslovni potezi, ulaganja i biznis koji su propali, ostavili su ga gotovo bez ičega, a prinuđen je bio isplatiti tri bivše žene. Također, plaćao je sve za svoje 11 djece koje je dobio sa šest žena.

"Teško je pasti na dno. Osjećam kao da je za sve već kasno jer kada nemate nikog da pazi na vas, svi se 'ogrebu' i uzmu nešto za sebe. Krali su me i krali, krali... Bio sam budala, ali više to nisam", rekao je Holyfield.

Holyfield i sada itekako dobro zarađuje. Uspio je koliko-toliko da se oporavi, pa mjesečnih 100.000 dolara od društvenih nastupa mu itekako dobro dođe, ali dobar dio mora izdvojiti za djecu.

Sa 57 godina legendarni bokser i dalje žestoko trenira. Želi da se vrati u ring u egzibicionim mečevima koji bi mu sasvim sigurno donijeli milione dolara, a vidjet ćemo hoće li mu to poći za rukom.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.