x

U ZENICI

Odbojkašice BiH večeras dočekuju lidera grupe Belgiju

"Zmajice" igraju posljednji meč ovogodišnjeg izdanja Zlatne lige CEV-a

FENA

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igra svoj posljednji susret ovogodišnjeg izdanja Zlatne lige CEV-a, a protivnice će im biti odbojkašice Belgije (18 sati).

Neporažena Belgija

Belgija je vodeća i do sada jedina neporažena ekipa u grupi A, dok su izabranice bh. selektora Stevana Ljubičića upisale sva tri poraza, a jedini su bod osvojile u 4. kolu protiv selekcije Švedske, od koje su u subotu poražene u Zenici rezultatom 2:3.

Prvi susret u Lundu, koji je odigran 31. maja, Švedska je dobila s 3:1. Prvi susret protiv selekcije Belgije, koji je igran 27. maja u Kortrajku, selekcija BiH izgubila je s maksimalnih 0:3, ali je i protiv bivših učesnica Lige nacija odigrala sasvim korektan meč u drugom i trećem setu.

Na gostovanju kod Švedske, a nakon gubitka prva dva seta, osvojile su treći set te su u četvrtom dugo bile u vodstvu, ali su poklekle u samom finišu. Švedska je do pobjede u Zenici, pak, stigla velikim preokretom i nakon gubitka prva dva seta, a bh. selekcija je ponovo pokazala velike oscilacije.

Međutim, selektor Ljubičić nije bio nezadovoljan kako je njegov nekompletan i podmlađen tim odigrao subotnju, ali ni prve dvije utakmice u gostima, kada smo igrali bez Dajane Bošković i Ajle Paradžik. One su u subotu igrale protiv Švedske.

Pripreme za EP

- Idemo dalje, u srijedu dočekujemo Belgiju i nećemo odustati ni jednog momenta - kazao je nakon poraza od Šveđanki selektor Ljubičič, koji cijelo vrijeme potencira kako im je Zlatna liga dobra provjera i prilika da se spreme za nastup na Evropskom prvenstvu, koje počinje 15. augusta.

Večerašnji meč neće biti i posljednji u grupi A, jer će u okviru 6. kola, 17. juna, igrati Švedska i Belgija, ali je već nakon subotnjeg duela bilo jasno da će bh. tim završiti kao zadnji u grupi. Tabela grupe A: Belgija 6 (iz dvije utakmice), Švedska pet i BiH 1 bod (po tri utakmice).

Večeras u okviru Zlatne lige CEV-a još igraju u grupi B Slovačka i Češka (Tabela: Češka 6 bodova iz tri meča, Slovačka 3 iz dva te Rumunija 3 iz tri meča) te u grupi C Ukrajina i Francuska (Tabela: Ukrajina 6 bodova iz dva, Francuska 3 iz dva meča te Mađarska tri boda iz četiri meča).


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.