x

Odjeća koju nosimo ima svoju energiju i uticaj na nas

Odjeća koju nosimo ima veliki uticaj na naš život i to energijom koju prenosi. Ta energija može biti dobra ili loša, i zbog toga je važno da odjeću kupujete kada ste dobro raspoloženi.

Možda zvuči nevjerovatno, ali odjeća nam prenosi energiju i po Feng Shiuju, ako u njega vjerujete, potrebno je da vodite računa šta ćete obući. Ovo ne treba shvatiti tragično, već gledati sa pozitivne strane i oblačiti ono što će izazivati pozitivne reakcije i osmijeh na licu. I vas i vaše okoline.

#1 Stara i rastegnuta odjeća

Prema Feng Shuiju, stara i rastegnuta odjeća ima jaku negativnu energiju. Po tom vjerovanju rastegnute stvari dovode do siromašenja i problema u finansijskom smislu.

Mogu dovesti do sukoba na poslu, neuspjeha, zbog čega bi bilo potrebno riješiti je se. Pored toga, Feng Shui je protiv stare odjeće, iskrzalih ivica i pocijepanih kolena. Stručnjaci kažu da to može naneti štetu vašoj auri, piše Cosmopolitan.

Ne shvatajte to tragično, potražite u ormaru odjeću koja nije u takvom stanju, možda da neki omiljeni stari komad odstranite iz garderobera. Zamijenite ga novim, koji će vam lijepo pristajati.

#2 Crna odjeća

Crna odjeća privlači negativnu energiju. Stručnjaci smatraju da tamne nijanse mogu da utiču ne samo na psihu, već i na fizičko stanje tijela. Privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osjećaj umora, pospanosti i anksioznosti.

To ne znači da ćete se u potpunosti odreći crne odjeće. Stvorite ravnotežu dodavanjem svijetlih detalja.

#3 Odeća u animal printu

Pristalice Feng Shuija savjetuju da se odreknete stvari sa likom divljih životinja. Po njihovom mišljenju ovakav print može da utiče na osobu koja ga nosi i da je učini napetom, agresivnom i nemirnom.

Dobru auru po njima imaju stvari sa motivima cveijća, lišća, koje su napravljene od prirodnih materijala.

#4 Odjeća na pruge

Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presjecaju kroz energetske zone i time narušavaju sklad u tijelu. To može stvoriti različite probleme: od manjih zastoja u poslovanju do većih gubitaka.

Zbog toga kupujte garderobu sa tačkicama.

#5 Odjeća sa geometrijskim oblicima

Zbog negativnog uticaja izbjegavajte i stvari sa geometrijskim oblicima. Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini utapaju energiju u betonske okvire. Kao rezultat dobijamo slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

#6 Asimetrična odjeća

Garderoba sa izraženom asimetrijom smatra se da narušava energetsku ravnotežu u tijelu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

Zbog toga kupujte garderobu blagih linija, nježnih crta, prizovite samo pozitivno u svoj život.

#7 Previše uska odjeća

Uska odjeća zadržava, po Feng Shuiju, energiju u okviru i sprečava je da izbije, zbog čega osoba tokom dana osjeća slabost i pospanost.

Nosite komotnu odjeću, osjećaćete se prijatno i neće biti negativne energije.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.