x

Održan 10. Dječiji festival folklora “Inter Fest Zenica 2017”!

U amfiteatru Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici, proteklog vikenda, održan je 10. Dječiji festival folklora “Inter Fest Zenica 2017” u organizaciji Ansambla “Bosnia Folk”.

 

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Zeničanima se ovaj put predstavio veliki broj kulturno-umjetničkih društava, ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i iz regije.

 

“Dosad je bilo preko 1.000 učesnika od samog početka Festivala, a ovaj put imamo čast i zadovoljstvo da ugostimo deset kulturno- umjetničkih društava sa područja BiH, a jedno kulturno-umjetničko društvo iz Zagreba, Republika Hrvatska”, istakao je Ahmedin Husejnović, predsjednik i koreograf Ansambla “Bosnia Folk”.

 

Cilj ovog Festivala jeste da se djeca što bolje upoznaju i druže, te da se što više zbliže kroz tradiciju: “Cilj nam je da se djeca upoznaju međusobno, da se druže da razmjenjuju prijateljstvo i da na neki način pokušamo zbližiti djecu da kroz tradiciju, narodne običaje, narodne igre se zbliže i druže”, dodao je Husejnović.

 

U narednom periodu Ansambl “Bosnia Folk” ima veliki broj manifestacija na kojima učestvuje, te su u planu putovanja, kao i  završni ovogodišnji koncerti: “Svake godine imamo jako puno manifestacija. Jedna od manifestacija je ovaj Dječiji festival folklora. Ljetos smo imali “Ljeto u zeničkoj dolini”, sa festivalom folklora kulturno-umjetničkih društava sa područja grada Zenica, kao i niz koncerata. Završavamo godinu sa velikim koncertom svih članova ansambla “Bosnia Folk” 23. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu, a prije toga imamo trodnevnu posjetu gradu Bjelovaru gdje učestvujemo jedini iz BiH na Festivalu nacionalnih manjina”, kazao je predsjednik Ansambla Ahmedin Husejnović.

 

Na ovom Festivalu, pored domaćina, Ansambla “Bosnia Folk” učestvovala su kulturno-umjetnička društva iz Živinica, Gradačca, Žepča, Visokog, Busovače, Sarajeva, Ilidže, Tarčina-Hadžića i Zagreba.

 

Tekst: Tntportal

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.