x

Održan Festival socijalne inkluzije "Snježana i 77 patuljaka"! (GALERIJA)

777 mališana su uživali na IV tradicionalnom dječjem festivalu „Snježana i 77 patuljaka“ koji se održao u subotu 28.12.2019.Godine u Amfiteatru, Dom mladih.

Poseban po svemu, a tu je i predstva edukativnog karaktera „Snježana i 77 patuljaka“ u kojoj su glumila djeca sa poteškoćama u razvoju i bez, uz naratora i mimiku, edukativnog karaktera, Emina, Azra, Fetaneta, Andrija, Majli i Mirnes.

Kraljica predstave Emina Vukičević, a ujedno i predsjednica i organizatorica događaja je istakla: „Cilj nam je spajanje i prihvatanje različitosti jedni drugih, širenje svijesti društvene zajednice o ovoj populaciji anđela među nama, te podsticanje primjene zakona koja nalažu ista prava pod istim nam nebom koja moraju da imaju, ali se ne sprovode, kao i širenje ljubavi! Stoga je i scenario predstave prilgođen tome pa kraljica na kraju moli Snježanu i patuljke za OPROST, zato što je bila zločasta, te obećava da više neće biti sebična i umišljena, neće se više izrugivati drugačijima, pokazivati prstom, ismijavati, i da će zajedno s njima širiti samo ljubav i prijateljstvo."


Uz predstavu je održana i inkluzivna modna revija u kojoj su učestvovale dame i kćerke Kluba „Ladies in red“ iz Udruženja „Snježana i 77 patuljaka“, majke, odgojiteljice, hraniteljice, djeca iz publike, vrtića, škola, domova za nezbrinutu djecu, sa poteškoćama u razvoju i bez roditejskog staranja.

Na kraju su uz pjesmu i ples Violeta band-a KJU „Dom Nahorevo“ i Denisa Bartu podijeljeni besplatni paketići od velikog, ali i najmanjeg Djeda Mraza na svijetu, Ajdina Cikotića (4).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.