x

Održan veliki kasting za 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo u hotelu Hills!

U Panoramskoj sali hotela Hills 5*, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Ilidži, u nedelju 28.10.2018. godine , održan je casting za 41.Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.

U novembru Sarajevo postaje centar modnih zbivanja, jer modeli pored prilike da učestvuju na revijama dobijaju priliku da otputuju u inostranstvo i tamo grade karijeru.

Djevojke koje su došle na kasting morale su biti prirodne, bez šminke. Stručne oči modnih znalaca su na osnovu podataka svakog modela (proporcija, visine, težine, obima grudi, struka i bokova) te načina hoda na pisti procijenili koje su djevojke i mladići odgovarajući za učešće na 41. Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH koje već 20 godina organizuje projekat BH FASHION WEEK pozvalo je nedavno sve one koji posjeduju kriterije modela da se okušaju na kastingu za modne dizajnere, modne kuće pruživši tako svima jednaku šansu za sudjelovanje na prestižnom modnom događaju.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Europi, je izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.

Bh ljubiteljima mode biće predstavljene kolekcije poznatih bh kreatora, kao i gostiju iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.