x

Zenica

Održana press konferencija i prozivka RK Čelik Zenica! (Foto)

U sali hotela „Zenica“ održana je press konferencija i prozivka u RK Čelik Zenica. Prisutnim se obratio Pane Škrbić, predsjednik kluba, koji je pozdravio prisutne i posebno predstavnike medija. Gost na večerašnjem pressu bio je Asmir Spahić-Spaha, uspješni biznismen, koji već 30 godina živi i radi u Češkoj Republici.

-Svojevremeno, Spahić je bio autor više pjesama za grupe „Nemoguće vruće“ i „Crvena jabuka“ -, kazao je Škrbić i on je danas uručio Spahi, počasnom članu i zaštitnom licu RK Čelika za Češku Republiku, člansku kartu Čelika. Škrbić je govorio i o novom marketinškom projektu u RK Čelik, „Volim RK Čelik i volim Zenicu“. Prvi član tog udruženja je Kenan Merdanović, Zeničanin iz Celja (Slovenija), koji je zaastupnik za Sloveniju i koji je darovao Čeliku garnituru dresova.

U nastavku sastanka sa igračima pred početak priprema i nastavka prvenstava, Škrbić je za današnji press predstavio ciljeve kluba za narednu polusezonu, stručni štab, predstavio nove igrače, te ostale aktivnosti u klubu.

- Želimo i cilj nam je da ostvarimo sve pobjede u narednoj polusezoni, što nam garantuje prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH, ja bih rekao i u Evropu. Sad je šansa koja se ukazuje jednom u karijeri i moramo je iskoristiti -, ističe Škrbić.

U proteklom prelaznom roku RK Čelik nema nijedan odlazak iz kluba, a u dolasku imaju svog bivšeg igrača, Muaza Kusića, koji se vratio nakon kratkog izleta, jednu polusezonu, iz RK Gradačac.

Zatim, Malik Delić dolazi iz RK Donji Vakuf.

-Nastavlja se saradnja sa RK Sloboda Tuzla iz koje imamo tri igrača na dvojnim registracijama i to Bakir Pirić, Admir Hadrović, a treći Muharem Milkunić, član juniorske reprezentacije BiH, je povrijeđen, čeka operaciju i vjerovatno ga neće biti u sastavu u ovoj polusezoni -, rekao je Škrbić.

Trenutno je u klubu i talentovani, 16.-godišnji Eldar Hadrović, trenira sa Čelikom, ima problema da ga RK Kakanj pusti i trenutno u klubu ne znaju kako će se ovo završiti.

Kada je riječ o politici kluba prema igračima, predsjednik Škrbić, pored ostalog, kaže:

-Pored domaćih igrača, rođenih u Zenici, koji su tu počeli karijeru, Čelik ravnopravno daje šansu igračima iz bliže okoline iz kantona ZDK i šire. Ne dozvoljavamo nikome da kaže da je, recimo, Mario Filipović iz Viteza, koji je udaljen samo 12 km od Zenice, stranac. Da je naš kapiten, Mevludin Ćehajić, iz Kaknja, koji je rođen u zeničkoj bolnici, koji sada ima stalni posao u Zenici, znači živi i radi ovdje, stranac.

Dalje, da je Tarik Kubat iz Kaknja, koji je redovni student na Fakultetu u Zenici, stranac. Zvaničan stav i politika kluba ja da su im ulazna i izlazna vrata kluba širom otvorena za odlazak, ali i za dolazak dobrih igrača. Stav trenera, Mikija i Amara. je da igraju samo trenutno najbolji i najspremniji igrači-.

Škrbić smatra da imaju dovoljno znanja, sposobnosti, organizacionih, stručnih i trenerskih kvaliteta, volje i želje, snage, uslova za rad, da grade bolju, snažniju, jaču, bržu i na terenu beskompromisniju ekipu.

-Naš prioritet svih prioriteta je dobra igra, dalja konsolidacija kluba, prepoznatljiva, borbena igra Čelika, koju je trener Miki iskreirao na terenu. Mi kao klub, kao uprava, kao igrači, s ovog mjesta kažemo jasno i glasno da želimo i idemo na prvo mjesto u ligi i plasman u Premijer ligu -, optimistični su u klubu.

Stručni štab iz prethodnog prvenstva ostaje isti na čelu sa trenerom Ljubomirom Filipovićem-Mikijem, uz njegovog mladog pomoćnika Amara Kobilicu, bivšeg igrača RK Čelik.

Zatim je predsjednik Škrbić izvršio prozivku, na kojoj su 23 igrača i to: Mevludin Čehajić, Danijel Jurić, Mario Filipović, Admir Bjelopoljak, Adnan Sumbuljević, Tarik Kubat, Ajdin Starčević, Mirsad Čelenka, Velid Čelenka, Faris Rujanac, Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Adi Mešinović, Malik Delić, Dženan Hodžić, Omar Osmančević, Tarik Škaljo, Mensur Hadžić, Muaz Kusić, Bakir Pirić, Admir Hardović, Muharem Milkunić, Eldar Hadrović (igrač u dolasku).

Kapiten tima i za novu narednu sezonu ostaje Mevludin Čehajić, a zamjenik kapitena Danijel Jurić.

Klub će organizovati, početkom februara, trodnevni vikend na Smetove. Dobili su i termine u Areni „Husejin Smajlović“ za Kup utakmicu, 29.januara, nedjelja od 13 sati, protiv visočke Bosne Ekoenergija, te za prvu prvenstvenu utakmicu u Zenici, u drugom kolu, protiv Žepča, nedjelja, 26.februar od 13 sati.

Radi se i na pripremi tradicionalnog turnira „Zaim Kobilica“ za 2. i 3.septembar. Učesnici su RK Čelik, dva kluba iz okruženja i jedan ili dva jaka učesnika iz susjednih država.

-U toku protekle godine uspostavili smo prijateljske kontakte sa ekipama velikog renomea u regionu –RK Vardar iz Skoplja, Budvanske rivijere, prvaka Crne Gore, Crvene Zvezde iz Beograda, a radimo na kontaktima sa Celjem iz Slovenije, Zagrebom i još nekim klubovima. Cilj nam je ostvariti saradnju sa rukometnim velikanima iz država sa Balkana -, ističe Škrbić.

Igrači su dobili obavijest da se jave na termine zdravstvenih sistematskih pregleda, koji će im biti uskoro zakazani. Zatim, pristupilo se štampanju pretplatničkih – članskih karti za narednu sezonu po cijenama od 20, 50 i 100 KM. Sa tom kartom imat će se pravo prisustva utakmicama u polusezoni.

Na samom kraju prisutnim su se obratili, kapiten Mevludin Čehajić, zamjenik kapitena, Danijel Jurić, te stručni strateg Miki Filipović, koji je, pored ostalog, istakao da se treba povećati redovno prisutvo treninzima sa sadašnjih 9-10, na 14 do 15 igrača na svakom treningu, borbu na terenu, što je preduslov za dobru igru, uigranost i rezultate.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.