x

POSJETILI SMO POMOZI.BA

Ogroman odziv građana Sarajeva za pomoć Turskoj i Siriji, volonteri pune magacin u Blažuju! (Foto)

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći Turskoj i Siriji je urodila plodom, te na terenu nailazimo na ogroman odziv građana. Kapaciteti Udruženja Pomozi.ba su popunjeni i u Azićima, te se mole svi građani koji neprestano dolaze da svoju pomoć odnesu u magacin Udruženja u Blažuj, na adresi Blažuj 78, u skladištu kompanije Bosanka d.o.o., (iza restorana Mujanić).

Naša ekipa je posjetila Blažuj i uvjerila se na licu mjesta u stanje koje vlada. Prikupljene su ogromne količine svih potrepština, a udruženje Pomozi.ba i danas je puno volontera i građana koji donose pakete pomoći. Puni se magacin skladišta kompanije Bosanka d.o.o., a građani neprestano donose pomoć. 


Hiljade građana u Turskoj i Siriji ostali su bez krova nad glavom, osnovnih životnih namirnica te odjeće, obuće i higijenskih potrepština. Iz BiH će u skorije vrijeme krenuti kamioni puni humanitarne pomoći.


Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih donacija, ali i osnovnih potrepština poput odjeće, obuće, deka, hrane za bebe i slično. Pomozi.ba je prikupilo oko 500.000 KM pomoći od kojih 100.000 već uplaćeno partnerskim organizacijama u Siriji koje su počele isporučivati gotove obroke pogođenima zemljotresom.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.