x

Omladina džemata Buci, MIZ Visoko: Akcija prikupljanja pomoći za 5 jetima iz Zvornika!

Omladina džemata Buci, MIZ Visoko sa Ermin ef. Ahmićem, na početku Ramazana je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za pet jetima. U povratničkom selu Drinjača, kod Zvornika, žive ovi jetimi sa svojom bolesnom majkom u veoma teškim uslovima.

Njihov otac, Mujo Beganović, nedavno je preselio na ahiret, a iza njega je ostalo pet jetima, od kojih je jedan sin teško bolestan. Samohrana majka, bez ikakvih socijalnih primanja, mora da brine o svojoj djeci, iako je i sama teško bolesna.

- "Kroz razgovor sa mjesnim imamom Nerminom ef. Ahmetović, saznali smo da u mjestu Drinjača postoji još tri ugrožene porodice, koje se nalaze na rubu egzistencije. Prikupljena novčana sredstva i hranu smo ravnomjerno rasporedili na četiri porodice. Veoma je tužno gledati nevina dječija lica, koja nemaju osnovna sredstva za život. Njihovo djetinjstvo je prekinuto ovim teškim stanjem u kojem se nalaze, da im se Uzvišeni smiluje i otkloni im tegobe. "

Ova tužna priča, koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pokrenula je sve ljude dobrog srca, koji su nesebično davali novčana sredstva, hranu i ostale potrepštine.

Ovaj projekat još je jedan od uspješno realizovanih u ovom džematu.

Ljudi znaju vrijednost i važnost udijeljivanja i dijeljenja sadake. Čistimo tako svoje grijehe i srce punimo empatijom i ljubavlju prema onima kojima je pomoć potrebna.

Poseban je ovo projekat za sve džematlije, jer to je nešto što nas sve podigne i ujedini. Hvala Uzvišenom Allahu pa je nama dao priliku da to možemo, posebno u ovim mubarek danima, ali trudimo se i tokom cijele godine da pomažemo one kojima je pomoć potrebna.

U posjeti ovim porodicama, omladina džemata Buci, MIZ Visoko sa Erminom ef. Ahmićem, bila je u nedjelju 2. juna ove godine. Ukupan iznos prikupljenih novčanih sredstava iznosio je 4000KM . Podijeljeni su i paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama.

- "Molim Uzvišenog Allaha da podari olakšanje ovim ljudima, da im umanji iskušenja i da im da ozdravljnje, te nagradu na onom svijetu.

Hvala i zahvala pripada samo Allahu koji nam je omogućio da se družimo i činimo dobra djela u ovim mubarek danima. Hvala svim onim koji su se odazvali i na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji. Hvala i Nermin ef. Ahmetoviću i Mersudin ef. Majstoroviću na divnoj saradnji i uputama koje su nam dali. Allah vas sve obilato nagradio."

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.