x

ON JE USMRTIO MALOG ALEKSU: Vladimir rekao da se loše osjeća i da mu je teško, ali komšije kažu da ne znaju odakle on tu...

„Loše se osjećam, teško mi je“, rekao je juče za „Alo!” Vladimir Vukašinović (43), osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u utorak na Divčibarama, kada je nastradao mali Aleksa Dimitrov (10), učenik OŠ „Miloš Crnjanski“ u Subotici.

 - O slučaju ne smijem da pričam. Tako mi je naređeno. Sud mi je naredio da ne smijem da dajem nikakve izjave - bile su prve njegove riječi nakon što smo mu se predstavili.

Muk je vladao juče u naselju SC Surčin, u kojem živi Vladimir. Ispred malene kuće igrao se dječak, ali nakon što je stigla novinarska ekipa, on se povukao unutra. Vrata nam je otvorio lično Vladimir. Lice mu je bilo ispijeno, pogled tužan i odsutan. Sa zebnjom u očima upitao nas je koga tražimo. Iz kuće nije izlazio, već se jednom rukom pridržavao za vrata, očekujući naše pitanje.


- Molim vas, razumite me. Ne smijem o slučaju ništa da pričam. Istraga je još u toku. Automobil se još vještači. Imajte razumijevanja - rekao je Vladimir za naš list, a potom spuštajući pogled zatvorio ulazna vrata.

Njegove komšije su nam rekle da ga slabo poznaju.


- Znate, ovo je vojni centar i ovdje smo se naselili devedesetih godina. Svi koji ovdje živimo smo nekadašnja vojna lica i tu smo privremeno smješteni. Znam sve u naselju jer dijelimo muke, ali tog Vladimira ne poznajem, a i prezime mi nije poznato. Svi mi ovdje se družimo i oslanjamo jedni na druge, tako da ni ostale komšije ni ja ne znamo odakle on ovdje - rekao je jedan od komšija.


Vladimira je u četvrtak sud u Valjevu pustio da se brani sa slobode nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedan mališan nastradao, a dvije njegove drugarice su povrijeđene.

Na saslušanju kod sudije za prethodni postupak, dan ranije, Vladimir se pojavio sa dva advokata i iznoseći odbranu rekao je da mu se nešto dogodilo sa automobilom, odnosno da su mu „kočnice otkazale“. Međutim, dan ranije završen je vanredni tehnički pregled „tojote“ na kojem je ustanovljeno da su kočnice bile ispravne.


Po okončanju saslušanja, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, ali sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu to nije prihvatio i Vladimir je pušten da se brani sa slobode, s tim da mu je zabranjeno da napušta prebivalište.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.