x

SMIRIVANJE TENZIJA

Onana objasnio svađu s Džekom, Inzagi pravdao bh. napadača

Osim što se sukobio s golmanom svoje ekipe, "Dijamant" je burno reagovao i zbog izmjene


Fudbaleri Intera sinoć su na Đuzepe Meaci u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka savladali Porto s 1:0, a susret je obilježila svađa Edina Džeke i golmana Andrea Onane, kao i burna reakcija bh. napadača prilikom izmjene na početku drugog poluvremena.

Džeko se našao u startnoj postavi, a zamijenjen je u 58. minuti kada je umjesto njega ušao strijelac pobjedničkog gola Romelu Lukaku.

U prvom poluvremenu “Dijamant” je imao žustru raspravu s Onanom, koju su zabilježile i kamere. U sve se umiješao i turski veznjak Hakan Čalanolu (Calhanoglu) koji je pokušao da izgladi stvari između saigrača, stavivši ruku na usta kamerunskog golmana.

Italijanski mediji su otkrili da je Džeko bio ljut na Onanu zato što je protestvovao kod sudija prilikom jedne situacije, te je tražio da to više ne radi, nakon čega mu je Kamerunac oštro odgovorio i razmijenili su nekoliko riječi.

- To su stvari koje se dešavaju tokom meča, svi misle da su u pravu. Ali to je pozitivno, jer svako želi dobro timu, s njim imam dobar odnos. Sporovi su dobri da se bolje razumijemo, Džeko je u tom momentu mislio da igram na jedan, a ja sam želio na drugi način - objasnio je Onana nakon utakmice.

Nervozni Džeko nije bio zadovoljan ni izmjenom, te je gestikulirao rukom prema treneru svog tima Simone Inzagiju (Inzaghi), kojem je uputio i nekoliko riječi na bosanskom jeziku. Međutim, Inzagi je opravdao njegov postupak.


- I ja sam se kao igrač ljutio kada sam bio zamijenjen na ovakvim utakmicama, ali mi je bilo dovoljno da vidim kako je skočio nakon Lukakuovog gola. Ove stvari se dešavaju kada je adrenalin u pitanju. Ne zaboravimo koliko je Džeko za 18 mjeseci uradio za nas – kazao je Inzagi.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.