x

VIŠE OD 200 UČESNIKA

OneLife Rally u Novom Sadu: Brzi automobili u humanoj misiji

Ovo je sedmi reli skupocjenih trkačkih automobila čiji su učesnici ljubitelji moćnih kubika iz svih krajeva svijeta


Anadolija

Novi Sad se jučer i danas našao na humanitarnoj ruti kolone trkačkih automobila u okviru projekta OneLife Rally, gde je 100 najbržih automobila sa više od 200 učesnika prodefilovalo gradskim drumovima, ali se i prikazali velikom broju zainteresovanih Novosađana u pješaškoj zoni, na Trgu Slobode, javlja Anadolija.


Ovogodišnje izdanje OneLife Rallyja (OneLife Rally 2023 - Rome to Romania) započelo je u Rimu 24. juna, a zatim nastavilo putem prema Milanu 25. juna, preko popularnog Stelvio Passa do Venecije 26. juna, te dalje prema Zagrebu 27. juna, da bi jučer stigao u Novi Sad.


Jedan od najprestižnijih automobilskih događaja

Prema riječima Adne Rokša, PR OneLife Rally, radi se o jednom od najprestižnijih automobilskih događaja u Evropi, a Novosađani i brojni posjetioci imaju prilike da vide unikatne primjerke prestižnih automobila marke Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Porsche, Maserati i mnoge druge. Osim divljenja čudima na četiri točka, posjetioci će moći osvojiti vrijedne nagrade te upoznati brojne uspješne i svjetski poznate učesnike Rallyja.


- OneLife Rally nije samo ekskluzivi spektakl najbržih automobila na svijetu. U svakoj zemlji koju posjećuje ostavlja neizbrisiv doprinos i utjecaj na lokalno stanovništvo kroz ulaganje u važan rad lokalnih organizacija. U skladu s tom misijom, OneLife Rally udružuje snage s lokalnom organizacijom OPENS u Novom Sadu, kako bi podržao razvoj mladih i njihovih vještina. Od svake participacije učesnika, OneLife Rally Fondacija odvaja po 500 eura u donatorski fond i za, između ostalog, podršku aktivnosti OPENS organizacije usmjerene na rad s mladima. Ova vrijedna podrška uključuje obezbjeđivanje besplatnog polaganja vozačkog ispita, sufinansiranje nabavke kombija, ali i kreiranje pažljivo osmišljenih aktivnosti za psihološku pomoć mladima - kazala je Rokša.


Učesnici iz svih krajeva svijeta

Ovo je sedmi reli skupocjenih trkačkih automobila čiji su učesnici ljubitelji moćnih kubika iz svih krajeva svijeta, i svake godine mijenja se trasa s namjerom da se promovišu Balkan i njegovi potencijali, ali prvenstveno humanost kroz podršku lokalnim organizacijama po gradovima kroz koje trkački karavan prolazi.


OneLife Rally nastavit će danas svoj put prema Rumuniji i posjetiti gradove Sibiu i Bukurešt 30. juna uz vožnju nevjerovatnom Transalpinom.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.