x

Zenica

Oproštajna priredba maturanata Druge gimnazije u Zenici!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Oproštajna priredba maturanata Druge gimnazije u Zenici održana je u Domu BZK Preporod Zenica, u kojoj je 60-tak učenika završnih razreda ove škole zanimljivim performansima, glumom, pjesmom i recitalima pokazalo sav raskoš talenata i marljiv rad u proteklih nekoliko sedmica, što je mnogobrojna publika u prepunoj sali Preporoda potvrdila gromoglasnim aplauzima.

Priredbu su započeli plesom i pjesmom a nastavili recitalima, poemama i performansima koji su ukazali na herojsku prošlost Bosne i Hercegovine, te završili zajedničkim izvođenjem pjesme „A sad adio”. Najviše aplauza pobrao je performans „Streljački vod” uz pratnju kaside „Devet heroja” što nikoga od prisutnih u punoj sali Doma BZK Prepord nije ostavilo ravnodušnim.


„Šta reći na kraju jedne ovakve divne priredbe. Jučer sam bio na jednom seminaru gdje smo govorili o tome kakvo je to kvalitetno obrazovanje u multietničkim društvima. S pravom mogu reći i uvjeren sam da je upravo ovo kvalitetno obrazovanje i da ovakav pristup traži savremeno društvo i učenici”, kazao je na kraju priredbe Sumedin Arnaut, vršilac dužnosti direktora Druge gimnazije u Zenici, poželivši maturantima svako dobro i sreću u nastavku školovanja.

Priredbi su prisustvovali i nastavnici i učenici pobratimske škole iz turskog grada Canakkale, koji su također na kraju priredbe izveli prigodnu tačku sa tradicionalnom muzikom i igrama.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.