x

Postoji uslov

Ova italijanska regija platit će vam za posjetu, a nude i brojne popuste

Italijanska regija Friuli Venezia Gulia plaćat će prevoz posjetiteljima koji dolaze vozom uz besplatan ulazak u muzeje, besplatan javni prijevoz i druge popuste, sve ako rezervirate smještaj za dvije noći.

Postoje italijanska sela koja prodaju kuće po cijeni šoljice kafe, mjesta koja vam plaćaju da se tamo preselite, a sada postoji regija koja će vam platiti samo za posjetu.

Friuli Venezia Giulia, na krajnjem sjeveroistoku zemlje, posjetiteljima će nadoknaditi troškove putovanja ako putuju vozom iz bilo kojeg mjesta u Italiji. Ako to nije dovoljno da dođete, regija će vam također dati karticu koja omogućuje besplatan ulazak u muzeje, besplatan javni prijevoz i druge popuste.


Jedini uslov? Morate ostati najmanje dvije noći, ali to nije velika žrtva u ovoj regiji, gdje ćete pronaći drevne gradove umjetnosti, planine, kilometre vinograda i neke od najboljih talijanskih plaža.

Sve do 31. maja 2023., PromoTurismoFVG - lokalna turistička zajednica - vraćat će novać za plaćene karte za voz putnicima koji dolaze u gradove Trst i Udine te u obalna odmarališta Grado i Lignano Sabbiadore, u pokušaju promocije održivog putovanja.


Posjetitelji mogu putovati državnim vozovima Trenitalia, od redovnih regionalnih linija do Intercity i brzih linija Frecce. Morate rezervisati paket, uključujući smještaj u hotelu koji učestvuje u inicijativi, pri rezervaciji aranžmana od dva noćenja cijena povratne karte za voz odbija se kao popust od ukupne cijene. Gosti će također dobiti besplatnu karticu FVG, koja omogućuje besplatan i ulaz s popustom u muzeje i obilaske s vodičem.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.