x

PRIZORI IZ BAJKE

Ova vila u Toskani pravi je raj na zemlji, vlasnice su pazile i na najmanji detalj

Toskana slovi za jedan od najljepših dijelova Italije, a osim prirodnih ljepota i ukusne hrane, turiste privlače u unutrašnjost ove prekrasne mediteranske zemlje i bajkovite kamene kućice ili vile.

Jedna od njih je i vila Pienza smještena u istoimenom gradu u dolini Val d'Orcia.

Vila, koju vode dvije sestre Sabrina i Barbara, zaista nudi poseban, tradicionalan doživljaj Italije.

"Posebna seoska kuća, udobna, tiha i ugodna. Okružena je vrtom s aromatičnim biljem, poput lavande, ružmarina, bosiljka i divljeg cvijeća. Prostrani trijem opremljen velikim stolom i stolicama savršen je prostor za blagovanje na otvorenom i za potpuno uživanje u slobodi seoskog života uz dramatičan zalazak sunca uz ukusno lokalno toskansko vino", stoji u opisu na službenoj stranici vile Pienza.


"Bazen je jako dugačak i bio je staro pojilište za životinje, a sada je odličan za ozbiljnu vježbu plivanja! Klima uređaj ugrađen je posvuda kao i mreže protiv komaraca, ali ako odlučite zatvoriti prozore, svježi seoski zrak ipak prodire kroz sva vaša osjetila", objašnjeno je.

Kako se vidi prema fotografijama na društvenim mrežama, malo Toskane nalazi se u svakom detalju unutarnjeg uređenja.


"Izazov je bio napraviti kuću modernom i udobnom, ali u isto vrijeme omogućiti gostima da urone u toskanski stil života, ostavljajući inspiraciju iz starinskih predmeta i namještaja", pojasnili su.

"Dom daleko od doma u Toskani - ovo je vaše tajno mjesto za uživanje i otkrivanje našeg toskanskog, prirodnog života", poručile su vlasnice.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.