x

Ovako bi mogla izgledati sljedeća generacija BMW modela

Bavarci nagovijestili izgled sljedeće generacija BMW modela.

BMW je predstavio novi koncept vozila na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility u Minhenu pod nazivom Vision Neue Klasse koji otkriva kako će izgledati naredna generacija vozila ovog brenda.

Ovaj koncept otjelotvoruje jasan dizajnerski jezik, sa prostranim površinama i karakterističnim svedenim linijama.

Enterijer donosi novu generaciju BMW iDrive sistema koji garantuje jedinstveno digitalno korisničko iskustvo koje spaja stvarni i virtuelni svet. Povećana upotreba sekundarnih sirovina, proizvodnja sa efikasnim korišćenjem resursa i potpuno električni pogon sa BMW iDrive tehnologijom šeste generacije smanjuju ugljenični otisak Neue Klasse-a tokom životnog ciklusa vozila.

"30 odsto veći domet, 30 odsto brže punjenje, 25 odsto veća efikasnost – Neue Klasse predstavlja značajan tehnološki skok, što važi i za njegov dizajn – koji ne može biti više futuristički", kaže Frank Veber, član Upravnog odbora BMW AG zadužen za razvoj.

Eksterijer je elegantan, a nova, potpuno električna arhitektura vozila otvara nove mogućnosti za dizajn enterijera. Sa većim procentom sekundarnih sirovina i značajno smanjenom raznovrsnošću materijala, napravljena su ciljana poboljšanja kako bi se unaprijedila cirkularnost.

Unapređeni koncept rastavljanja će takođe pomoći u optimizaciji reciklaže vozila Neue Klasse.

Analogne operativne kontrole u BMW Vision Neue Klasse svedene su na minimum. Interakcija čovjeka i automobila odvija se preko BMW Panoramic Vision, centralnog displeja i multifunkcionalnih tastera na volanu.

Korisničko iskustvo je zaokruženo glasovnom kontrolom uz BMW Intelligent Personal Assistant. Na ovaj način, sljedeća generacija BMW-a iDrive nudi modernu interpretaciju orijentacije ka vozaču.

Uz pomoć BMW Panoramic Vision, koji će po prvi put biti dostupan u Neue Klasse, informacije se projektuju na idealnoj visini u vidokrugu vozača i po prvi put preko cijele širine vjetrobranskog stakla.

Nova generacija BMW iDrive sistema i vozač i suvozač mogu da komuniciraju sa informacijama prikazanim na BMW Panoramic Vision-u, stvarajući zajedničko korisničko iskustvo. Vozači mogu jednostavnim pokretom da premjeste sadržaj prikazan na centralnom displeju u BMW Panoramic Vision.

Novi BMW iDrive je zasnovan na visoko integrisanoj softverskoj arhitekturi koja objedinjuje podatke koji se odnose na iskustvo vožnje i multimedijalni sistem sa podacima iz elektronike i električnog sistema vozila i BMW Clouda.

Interakcija između čovjeka i vozila može se tako još više prilagoditi situaciji u vožnji i individualnim potrebama, omogućavajući potpuno novu percepciju mobilnosti.

Napravljen u novoj fabrici u Debrecinu, u Mađarskoj, BMW Neue Klasse će takođe pružiti značajan podsticaj za individualnu mobilnost sa efikasnom upotrebom resursa.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.